tisdag 15 december 2009

Red Velvet Cake

Har äntligen fått prova baka red velvet cake.. Såg receptet för ett tag sedan på en blogg på nätet. Så nu äntligen har det blivit av. Ska bli spännande att smaka den.

Red Velvet Cake

Ingredienser:

BOTTEN:
- 5 dl mjöl
- 3 msk kakao
- 2 tsk bakpulver
- 1/2 tsk salt
- 2 dl gräddfil
- 3 msk röd hushållsfärg (mer om du vill ha en mörkare rödfärg)
- 1 tsk vinäger
- 1 tsk vanilj extrakt
- 3,5 dl socker
- 120g osaltat smör, rumstemperatur
- 2 stora ägg
- 1 dl olja

FROSTING:
- 2 paket philadelphia ost
- 120g osaltat smör, rumstemperatur
- 1 tsk vaniljextrakt
- 5 dl florsocker
- Färska bär t.ex. jordgubbar, hallon o blåbär.

Gör så här:

BOTTEN:
· Sätt ugnen på 180 grader. Smörj och bröa två formar (24 cm dia.) och lägg åt sidan.
· Sila mjöl, kakao, bakpulver och salt i en skål flera gånger (får botten att bli luftigare och saftigare).
· Blanda gräddfil, hushållsfärg, vinäger, olja och vanilj i en liten skål.
· Vispa socker och smör i en stor skål tills dem blandats väl. Tillsätt ett ägg i taget (vänta till ena blandats i väl innan andra tillsätts). Ha i hälften utav de torra ingredienserna och sedan hälften utav gräddfil blandningen, och så likadant igen.
· Fördela smeten jämt i de 2 formarna och in i ugnen i ca 30 min, tills tandpetaren som du stuckit i mitten kommer ut ren. Låt svalna.

FROSTING:
· Vispa ihop philadelphiaost och smör i en skål, tillsätt vanilj och sist florsockret. Vispa tills den blir slät.
· Bred ut frosting på den ena botten, toppa med lite bär. Lägg på den andra botten och bre över resten utav frostingen och toppa med resten utav bären. VOÍLA!





*EDIT*
Hrm.. ja smaken.. den var inte dålig, men det är svårt att säga om den var god.. Väldigt underlig var den.. Får inget toppbetyg dock.. Tyvärr...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar